5 december 2018

Overdrachtstraining

Omdat het bestuur elk jaar wisselt, is een goede overdacht erg belangrijk. Sterker nog: het krijgen van een ondermaatse overdacht is klacht #1 van startende besturen. Met een overdrachtstraining zorg je er voor dat het proces van overdragen goed wordt gestart.

Een ondermaatse overdracht is klacht #1 van startende besturen

Bij de overdrachtstraining zijn beide besturen aanwezig en starten onder begeleiding van een trainer het overdrachtsproces.

Facts & Figures

De overdrachtstraining is voor een groot gedeelte maatwerk, omdat elk bestuur uniek is als het gaat om overdragen. Het aantal bestuursleden bijvoorbeeld, de functies en de taakverdeling zijn in elke organisatie vergelijkbaar, maar in detail wel verschillend. Dat heeft een effect op de manier van overdragen. Wat in elke training echter naar voren komt is:

  • Snelle teamcheck nieuw bestuur
  • Plan maken overdracht van bestuur –> bestuur
  • Plan maken individuele overdracht van onderlinge bestuursleden
  • Vraag & antwoordsessie in interactieve werkvorm tussen de besturen

De overdrachtstraining duurt 4 uren. Voor sommige (grote) besturen is een trainingsduur van 6 uren aan te raden. Hierover zal de trainer je adviseren.

Locatie

Wij komen de training bij jullie op locatie verzorgen. De trainer zal in aanloop naar de training de benodigdheden wat betreft de locatie met jullie doornemen. Waar nodig kan de trainer zelf een mobiele flipover en/of beamer meenemen.

Meer informatie of inschrijven?

Peter Fijbes staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden!

WhatsappLogo  06-38033804