3 oktober 2017

Bestuurstraining

Het beste moment voor een bestuurstraining voor een verenigingsbestuur is vlak na het wisselen van de wacht. Vrijwel alle besturen hebben te maken met een jaarlijkse wissel van het hele bestuur, of van een deel ervan. Een goede overdracht is essentieel voor het goed slagen van een bestuursjaar. De kritieke eerste periode kan door middel van een training goed begeleid worden.

Met de bestuurstraining geef je een goede start aan het werk van een bestuur, commissie of andere groep binnen je organisatie. Door een goede start te maken haal je makkelijker je doelen en voorkom je samenwerkingsproblemen. Kennis en kunde is één ding, goed kunnen samenwerken is een heel ander verhaal.

Aan de hand van Bruce Tuckman’s vier stappen van teamontwikkeling (forming, storming, norming, performing), krijgen de deelnemers inzicht in hun eigen groepsproces en formuleren zij samen ambities, doelen en afspraken voor hun samenwerking.

Facts and Figures

Aan de hand van de leervraag en de kenmerken van het team wordt een programma gemaakt. Deze onderwerpen komen vaak terug in teamtrainingen:

  • Eerste kennismaking (bij nieuwe groepen);
  • Inventarisatie samenwerkingsbehoeften;
  • Teamcommunicatie;
  • Samenwerkingsafspraken;
  • Brainstormen en het stellen van (samenwerkings)doelen;
  • Omgaan met de verschillende karakters in het bestuur.

De duur van de teamtraining is de hele dag van ongeveer 10:00 tot 17:00. Exacte tijden kunnen in overleg worden vastgesteld.
De prijzen van de bestuurstrainingen zijn afgestemd op de budgetten die studentenorganisaties beschikbaar hebben voor opleiding en training.

Samenwerkingsproblemen?

Ook wanneer jouw bestuur (of een ander bestuur in je organisatie) niet goed meer met elkaar overweg kan of wanneer er sprake is van specifieke andere samenwerkingsproblemen kun je bij Fijbes terecht. Wij hebben veel ervaring in het begeleiden van teams die behoefte hebben aan een nieuwe start of het (opnieuw) maken van samenwerkingsafspraken. Uiteraard is een dergelijke training 100% maatwerk!

Reviews bestuurstraining

Bekijk hier de reviews die andere verenigingen hebben achtergelaten over de bestuurstrainingen.

Locatie

Wij geven onze trainingen in Wageningen. Om ervoor te zorgen dat de trainingen voor studentenorganisaties betaalbaar blijven vragen wij besturen om onze kant op te reizen. Een training op jullie eigen locatie blijft mogelijk, dan zal er in overleg met jullie een aanvullend tarief gerekend worden voor extra reistijd van onze trainer.

Meer informatie of inschrijven?

Peter Fijbes staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden!

WhatsappLogo  06-38033804