2 oktober 2017

Reviews & Aanbevelingen

We hebben met een aantal intervisiegroepen de training ‘Grip op angst’ gevolgd. Deze training heeft mij en mijn collega vertrouwenspersonen concrete handvaten gegeven hoe je oog kunt hebben voor angstcultuur en welke taal je daarvoor kunt gebruiken om het bespreekbaar te maken met het bestuur van een organisatie. Ik beveel deze training van harte aan.

~ Cora Wielenga, Directeur van het Nederlands Compliance Instituut en vertrouwenspersoon
Over de training grip op angst in organisaties


Fijbes heeft in een korte doorlooptijd een verkennend cultuuronderzoek uitgevoerd bij de inspectie SZW. De daaruit voortvloeiende rake analyse biedt ons een scherp en herkenbaar zicht op de ontwikkeling waar de inspectie middenin zit. Vanuit een duidelijk analytisch kader biedt de helder geschreven rapportage naast de bevindingen ook een mooi handelingsperspectief waar we verder mee gaan.

~ Marc Kuipers, Inspecteur Generaal bij Arbeidsinspectie (thans elders werkzaam)
Over het verkennend cultuuronderzoek


NOC*NSF heeft met het uitvoeren en professionaliseren van het Centrum Veilige Sport Nederland een ambitieuze stap gezet voor het vertrouwenswerk in de sport. Fijbes heeft voor het hele team van het CVSN (Case Managers en vertrouwenspersonen) een doorgaande leerlijn en intervisie opgezet voor twee jaar binnen de thema’s angst en vertrouwen.

Dit geeft ons de kans samen door te ontwikkelen met een betrouwbare en prettige partner.

Peter weet het team met humor, gedegen kennis, en uitdagende dilemma’s aan het denken te zetten, en is een gedegen sparringpartner in visie en beleid.

~ Miriam Reijnen, Coördinator Centrum Veilige Sport Nederland
Over scholings- en professionalseringstraject


“Peter heeft ons grotendeels vernieuwde team een training gegeven om beter samen te kunnen werken. Daarbij ging het om inzicht in de theorie, elkaar beter leren kennen, maar ook concrete zaken waar ons team moeite mee had. Peter speelde heel snel in op onze specifieke situatie en wat wij nodig hadden. Zijn kundigheid en de souplesse waarmee hij de training leidde maken dat wij allemaal erg enthousiast zijn over zijn werk.”

~ Jessica van Eijs, vmlg. Fractievoorzitter D66 Eindhoven (tevens vmlg. Tweede Kamerlid)
Over de teamtraining voor politieke fracties


“Zeer de moeite waard. Peter weet heel veel van het onderwerp, brengt het boeiend en goed vertaald naar de rol van VP. Combinatie van theorie en praktijk is ook prima. Zeer bruikbaar, voor zowel VP als leidinggevenden. Aanrader.”

~ Angeline Miedema
Over de training grip op angst in organisaties


“Met de training van Fijbes hebben wij als bestuur onze vergader-gewoontes besproken en zo onze struikelpunten geïdentificeerd. Met een aantal handige tips, inzichten en vaardigheden heeft hij ons handvatten geboden om de vergaderingen leuker, sneller en effectiever te maken. Door het interactieve, positieve karakter van de training en de handige tips zijn wij allen weer gemotiveerd om onze vergaderingen te optimaliseren. Ik raad deze training daarom aan iedereen aan: het werkt enorm motiverend om weer verbetering en vernieuwing aan bestaande processen toe te voegen.”

~ Maaike van Selm, Commissaris Extern – Studievereniging I.D.
Over de bestuurstraining voor studentenorganisaties 


“Ik vond de training erg waardevol. Met een vol hoofd de zaal verlaten om de rest van de dag met mijn gedachten bezig te zijn. Praktische tips gekregen en vind Peter een prettige spreker. Voelt goed aan wat de groep wilt en anticipeert daar uitstekend op.”

~ Wendy Haarlem
Over de training grip op angst in organisaties


“De Landelijke Kamer van Verenigingen heeft een erg prettige samenwerking met Peter Fijbes en bevelen zijn trainingen ook van harte aan. Ze zijn een ideale kickstart voor je bestuursfunctie.”

~ Joost van den Biezen, abactis, LKvV
Over de bestuurstraining voor studentenorganisaties


Peter is een trainer die niet alles voorkauwt, maar je de gelegenheid biedt om zelf te leren en te groeien. Het groepsproces begint al tijdens zijn trainingen. Hij heeft ons bestuur essentiële handvatten gegeven om goed te kunnen functioneren als groep; handvatten waar we gedurende diep in ons bestuursjaar op konden terugvallen. Ik kan hem dan ook warm aanbevelen aan iedere jongerenorganisatie of studentenvereniging.”

~Stefan de Koning, voorzitter Jonge Democraten
Over de bestuurstraining voor studentenorganisaties


“Het concept waarop de training is gebaseerd geeft een extra dimensie aan deze training. De training geeft een duidelijk inzicht in de behoeften van elk individu op het gebied van samenwerking binnen het team, maar ook welk effect dat precies heeft op het samenwerken in teamverband.

Daarnaast geeft de trainer eerlijke feedback over positieve punten van het team, maar zeer zeker ook over de negatieve punten en dit alles met een persoonlijke insteek. Feedback: praktisch, persoonlijk, teamgericht en opbouwend.

Dus ja, zeker een goed fundament voor onder een bestuursjaar. Bovendien een fundament wat je zelf ook weer aan het werk zet om het met elkaar te verstevigen en verder uit te werken. Opbouwend omdat het aangeeft waar de (mogelijke) knelpunten zitten, maar je als persoon wel in je waarde laat.

Wat ons betreft een aanrader voor elk bestuur.”

~ Geerke van den Bosch, assessor C.S.F.R. Am.St.E.Lo.D.A.M.E.N.S.E
Over de bestuurstraining voor studentenorganisaties