22 februari 2019

Radio1 – Ruzie met je baas, hoe los je dat op?

50% van de werknemers heeft wel eens ruzie met de baas en 20% heeft ronduit een slechte relatie met zijn werkgever. Dat blijkt uit recent onderzoek van Intermediair. Peter Fijbes was te gast bij Radio 1 om meer te vertellen over de relatie tussen werkgever en werknemer en hoe deze verbeterd kan worden. Beluister hier onder het fragment.

“Die uitslag van 50% is echt enorm veel”, vertelt Peter Fijbes. “Ik zou het onderzoek graag nog eens herhaald willen zien, onder een nog grotere groep. Maar zelfs als dan zou blijken dat 20% van de mensen een verstoorde relatie heeft met zijn werkgever, dan is dat nog steeds extreem veel”.

Iedereen verliest

Bij een slechte relatie tussen werkgever en werknemer is iedereen een verliezer. Fijbes: “het is beschadigend en soms zelfs ziekmakend voor werknemers. En tegelijk is het ook schadelijk voor de organisatie. Het kost 40% arbeidsproductiviteit wanneer de cultuur in je bedrijf ondermaats is.”

Dus, naast de persoonlijke gevolgen voor werknemers is het ook voor de werkgever kostbaar wanneer relaties slecht zijn. “Je talentvolle mensen lopen weg en die moet je vervangen. Ondertussen haalt je concurrent ze binnen en kunnen zij doorgroeien, terwijl jij je verloop probeert aan te vullen”, legt Peter Fijbes uit.