Gespot! Filmpje identiteitsontwikkeling Erik Erikson

Erik Erikson is een vooraanstaande denker op het gebied van identiteitsontwikkeling. Het meest bekend is zijn theorie van identiteitsontwikkeling in 8 stadia. Elk stadium kent zijn eigen vragen en ontwikkelingstaak. Sprouts maakte een inzichtelijk en eenvoudig filmpje om kort kennis te maken met de theorie van Erikson.

‘Gespot!’ is een rubriek op onze kennisbank. Het doel: waardevolle producties van deskundigen, wetenschappers, media en anderen onder de aandacht brengen.

De theorie van Erik Erikson is door hem zeer uitgebreid beschreven. Het is een rijke en waardevolle wijze van het benaderen van identiteitsontwikkeling. Bij Sprouts zijn ze er in geslaagd om in een kort filmpje (Engelstalig) de meest basale elementen aan te stippen. Om die reden zeker een mention waard.

Meer leren over de theorie van Erik Erikson?

Achter dit eenvoudige filmpje van Sprouts gaat een hoop informatie schuil die absoluut de moeite waard is om je in te verdiepen. Wil je meer te weten komen over zijn theorie over identiteitsontwikkeling, hier een aantal bronnen om je verder te helpen: