25 mei 2017

Dienstverlening Consultancy

Fijbes Consultancy & Training ondersteunt organisaties in management, organisatiecultuur en onderzoek naar organisatiedisfuncties. Daarnaast adviseren wij bedrijven bij overname of investering in kleine ondernemingen of startups.

Onze diensten

» Managementconsultancy
» Trainingen
» Cultuuradvies
» Onderzoek angstcultuur

Management Consultancy

Met onze expertise op het gebied van groepsdynamiek, organisatiecultuur, irrationeel gedrag en emoties op de werkvloer ondersteunen wij organisaties advies in het opsporen, aanpakken en voorkomen van disfuncties en problemen. Gecombineerd met onze kennis over het efficiënt inrichten van processen werken we met onze opdrachtgevers aan structurele oplossingen, óf het leggen van een goed fundament voor samenwerking in organisaties.

» Ga naar Management Consultancy

Trainingen

Fijbes Consultancy & Training biedt trainingen voor verschillende doelgroepen in de profit- en nonprofitsector. Wij richten ons zoveel mogelijk op maatwerk, want elke organisatie en elke groep is anders, en daarop moet een training aangepast -en dus geoptimaliseerd- worden.

» Ga naar Trainingen

Cultuuradvies

Soms is er meer nodig dan alleen een verandering van het werkproces en is het noodzakelijk om de organisatiecultuur te veranderen, te verbeteren of te verstevigen. Bijvoorbeeld in het geval van overnames, uitbreiding, reorganisatie of bij hardnekkige organisatieproblematiek. Fijbes Consultancy ondersteunt organisaties in het begrijpen en analyseren van hun bedrijfscultuur en geeft vorm aan verander-, verbeter of verstevigingstrajecten.

» Ga naar cultuuradvies

Onderzoek Angstcultuur

Fijbes Consultancy biedt gedegen en neutraal onderzoek naar angst en angstculturen in organisaties. Wanneer er een vermoeden is van een angstcultuur in uw organisatie of blijkt dat een of meerdere organisatie-onderdelen een angstcultuur hebben ontwikkeld  ondersteunen wij met het doen van onderzoek. Is er werkelijk sprake van angstcultuur? Zijn het incidenten, of zijn er structurele problemen? Waardoor ontstaat het? En op welke manier kan het aangepakt worden? Wij bieden in ieder geval antwoord op die vragen.

» Ga naar onderzoek Angstcultuur

Risico-analyse startups (investeerders)

Fijbes Consultancy ondersteunt bedrijven in het maken van financiële beslissingen omtrent het investeren in startende ondernemingen. Met de teamanalyse onderzoeken wij de potentiële risico’s die schuilgaan in het team van een startende onderneming en geven aan de hand hiervan concreet advies. Salespitches, sollicitaties en functioneringsgesprekken hebben in ieder geval één ding gemeen: het is flink lastig om verder te komen dan het ritueel: om meer te horen dan alleen het gewenste antwoord. De teamanalyse richt zich erop om de gewenste antwoorden te doorzien en om voorbij de rituele communicatie te kijken.

» Ga naar risico-analyse startups